RADIONL

RADIONL schakelt FM-steunzender in Cuijk uit

RADIONL schakelt FM-steunzender in Cuijk uit
De regionale commerciële radiozender RADIONL heeft haar steunzender in Cuijk op 95,3 MHz uitgeschakeld. Door de strengere regio-eisen zegt de radiozender het kavel in Cuijk niet meer te kunnen exploiteren.
 
RADIONL blijft in de regio wel te beluisteren via de digitale kabel, DAB+ en Internet. Ook is luisteren naar RADIONL via de FM frequentie 94.2 vanuit Nijmegen mogelijk.
 
Nico Silvius, directeur van RADIONL over het stopzetten van de uitzendingen van de radiozender via de steunzender in Cuijk: “Reden van het uitzetten is doordat overheid eenzijdig zonder uitspraak van de rechter verzoekplaten niet meer toestaat als regio programma. En de overheid van mening is dat alleen luisteraars die niet geboren zijn in Cuijk niet meer tot de luisteraars behoren en daardoor is radio maken onmogelijk. De overheid doet daarmee aan discriminatie en tast daarmee de vrijheid van pers aan waar radio natuurlijk ook onder valt”
 
Silvius vervolgt: “De overheid eenzijdig de uitleg van de rechtbank Rotterdam waar het gebied waar de luisteraar zich bevind heeft verkleind naar groene ontvangst gebied en daardoor ontstaat er een postzegel omroep.
De Rechtbank heeft zich totaal anders uitgesproken maar doordat de overheid er zo volhardend instaat is de zender uitzetten de enige mogelijkheid. Waarna RADIONL middels een aantal juridische procedures de komende maanden de overheid op haar fouten zal moeten laten wijzen en schade vergoeding zal gaan eisen.
RADIONL heeft de afgelopen 3 weken 2 maal aan de overheid gevraagd of ze zeker weet of ze dit zo blijft toepassen maar geeft aan dat ze het zo wil uitvoeren. ”
 
De frequentie in Cuijk op 95,3 MHz blijft voorlopig uit de lucht.

Hollandse Nieuwe