RADIONL | Nederlandstalige Radio

Vince op woensdag 6 maart te gast bij RADIONL

Op woensdag 6 maart brengt Vince ( Vincent de Vries) een bezoek aan RADIONL. Tussen 14.00 uur en 15 uur schuift hij aan bij Hessel Wijkstra in het programma ‘Op Volle Kracht’. De uit Leeuwarden afkomstige zanger is daar vanwege de lancering van z’n debuutsingle ‘Jij en Ik’. Jeroen Dirksen is verantwoordelijk voor zowel de tekst als muziek. De single is opgenomen bij Richard Pot ( Music Experience Studio Zaandam).

 
‘Jij en ik’ ligt volgens Vince tussen feest- en popmuziek. ‘Het is een mix die omschreven kan worden als een soort schlagerpop. Dat is even wat anders dan waarvoor andere artiesten kiezen, maar ik sta er voor de volle 100% achter. De samenwerking met Jeroen en Richard kwam tot stand door een tip van collega zanger André Kooistra. Ik ben erg blij dat ik zijn advies heb opgevolgd. Die jongens luisteren goed en weten precies wat ik graag wil’, aldus Vince.
 
De 46 jarige zanger die als doel heeft gesteld ‘Het is nu of nooit’, wordt in alles gesteund door z’n vrouw. Muziek speelt al bijna z’n hele leven een belangrijke rol. Zijn vader Theo de Vries speelde in de band The Black Devils.
 
‘Als 9 jarig jochie pakte ik regelmatig een gitaar. Ook veel familieleden zaten in de muziek en zo ben ik er automatisch ingerold. Op dit moment mag ik niet klagen over m’n optredens. Naast Nederlandstalige nummers breng ik ook Engels- en Duitstalige liedjes ten gehore. Ik ben ook te boeken voor een avondvullend programma. Wat het publiek mooi vindt, zing ik’, verklaart Vince.
 
Omdat Duitstalige liedjes aan de grens erg populair zijn ga ik ‘Jij en Ik’ ook in het Duits uitbrengen. ‘En daar blijft het niet bij’, vertelt Vince. Ik heb met Jeroen en Richard afgesproken dat we gaan werken aan een album. Alle nummers worden zowel in het Nederlands als Duits opgenomen. Voorafgaand aan dit album worden alle singles individueel uitgebracht. Voorlopig ben ik dus nog wel even bezig’….
 
Op zaterdag 2 maart presenteert Vince z’n debuutsingle bij ’t Knooppunt gelegen aan de Knoopstraat in Leeuwarden. Meewerkende artiesten zijn: André Kooistra, Klazina, Reina, Tres Chic en Bill Taylor. De aanvang is om 19.00 uur en de entree is geheel gratis.

Hollandse Nieuwe