RADIONL | Nederlandstalige Radio

Gebroeders Ko zijn ‘Carnavalskneiter 2019’

Het nummer ‘Nooit meer doen’ van Gebroeders Ko is door de kijkers en luisteraars van TV Oranje en RADIONL uitgeroepen tot ‘Carnavalskneiter 2019’. De winnaar van de jaarlijkse verkiezing werd vanmiddag bekendgemaakt in de uitzending van RADIONL. De Gebroeders Ko (Ton en Gerard Koopmans) scoren dit jaar een grote carnavalshit met een vrolijk nummer over dronken misstappen en plechtige beloftes. De bijbehorende clip werd opgenomen in nachtelijk Breda, met een gastrol voor de Alpenzusjes.

 
Massaal gestemd voor ’11 van Oranje’
Muziekzenders TV Oranje en RADIONL organiseren elk jaar gezamenlijk de verkiezing van de Carnavalskneiter. De afgelopen elf dagen is via internet massaal gestemd op een lijst met meer dan 150 nieuwe Nederlandse carnavalsliedjes. De elf nummers die van het publiek de meeste stemmen kregen, vormen de ‘11 van Oranje’. De nummer één van de lijst wordt uitgeroepen tot Carnavalskneiter. Gebroeders Ko bleken dit jaar de grote favoriet. Hoge noteringen zijn er verder voor CV de Kapotte Kachels, Sjansjee en De Deurzakkers. Gebroeders Rossig, de Carnavalskneiter van vorig jaar, eindigde deze keer op een eervolle derde plek. De volledige ‘11 van Oranje’ van 2019 is na te lezen op www.tvoranje.nl en www.radionl.fm.
 
Volop carnaval vieren bij TV Oranje
De complete ’11 van Oranje’ is bij TV Oranje te zien op vrijdag 1 maart vanaf 23.11 uur en zaterdag 2 maart vanaf 11.11 uur. Deze uitzending is vanaf zondag ook te bekijken via ‘TV Oranje Gemist’ op www.tvoranje.nl. Tijdens carnaval is TV Oranje verder weer dé feestzender van Nederland, met non-stop carnavalsclips van eigen bodem. Van vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 maart is er bovendien elke dag een aflevering te zien van het programma Confetti Knallers, met recente carnavalshits van Nederlandse artiesten. Confetti Knallers is elke dag te zien om 12.00 en 19.00 uur. De presentatie is in handen van Perry Kramps.

 

“11 van ORANJE 2019”

1. Gebroeders Ko – Nooit meer doen
2. CV De Kapotte Kachels – Terug over de Maas
3. Gebroeders Rossig – Alie exprezz
4. Sjansjee – Ik wil je pijpen
5. De Deurzakkers – Wij doen het licht wel uit
6. Veul Gère – Stripke veur
7. O.J. Punctuel – ’t Is ongeheurd wat hier gebeurd
8. Mosterd na de maaltijd – Ik zie geen fluit
9. Het feestteam – Toet, toet, ik kom eraan
10. John en Rini – Het leven moet altijd een feestje zijn
11. Volle Bak Feest, Fiske te zat & Frank Smeekens – De solex

Hollandse Nieuwe