RADIONL | Nederlandstalige Radio

Eljan de Graaf brengt op woensdag 8 januari een bezoek aan RADIONL

Op woensdag 8 januari 2020 brengt Eljan de Graaf een bezoek aan RADIONL. Tussen 14.00 uur en 15 uur schuift hij aan bij Hessel Wijkstra in het programma ‘Op Volle Kracht’. De uit Stuifzand afkomstige zanger is daar vanwege de lancering van z’n nieuwe single ‘Heel het dorp zingt’ die tot stand kwam i.s.m. Hans Aalbers en Arjan Veneman.

Het muzikale bloed heeft Eljan niet van een vreemde. Zijn helaas veel te vroeg gestorven vader Jan de Graaf maakte deel uit van Het Noorder Bar Trio. In de jaren 70 waren ze ontzettend populair bij de etherpiraten in het noordelijk deel van Nederland. Als drummer van oa. Mooi Wark heeft Eljan ontzettend veel podiumervaring opgedaan. Toch lagen zijn roots bij het zingen en nam destijds z’n eerste single op in de studio van Douwe Buiter. Nadat Eljan in 2015 een nieuwe versie van ‘Bekijk het maar’ van Het Noorder Bar Trio opnam ging z’n zangcarrière in een sneltreinvaart. Ook de single ‘Heel mijn leven heb je gegeven’ werd goed ontvangen.

De nieuwe single van Eljan is een Nederlandstalige bewerking op ‘My friend the wind’ van Demis Roussos. ‘Ondanks dat dit een cover is, heeft het me tijdens de optredens al heel veel positieve reacties opgeleverd. Hans Aalbers heeft een topproductie afgeleverd waar ik erg trots op ben. Ik hoop dat ik hiermee een stapje hoger op de ladder kom’, glundert de 43 jarige zanger die in het dagelijks leven teamleider is bij een vliegtuig bouwbedrijf in Hoogeveen.

Hollandse Nieuwe

Album van de Week