RADIONL | Nederlandstalige Radio

Frank van Etten populairste artiest onder luisteraars van RADIONL

SNEEK, donderdag 16 januari – De muziek van zanger Frank van Etten is in 2019 het meest aangevraagd door de luisteraars van RADIONL. Vooral het immens populaire ‘Huisje op wielen’ doet het opvallend goed. Maandelijks wordt duizenden keren verzocht om de track uit 2017 te draaien.

Dat de muziek van Van Etten tot op de dag van vandaag zo populair is mag geen wonder heten. Op streamingdiensten is ‘Huisje op wielen’ ruim 6 miljoen keer beluisterd en op YouTube heeft de videoclip meer dan 6,8 miljoen weergaven.

Naast ‘Huisje op wielen’ heeft Van Etten in 2019 ook groot succes gehad met ‘Op het kamp’ en ‘Mijn hart gaat boem boem’.

Frank van Etten is verheugd met het nieuws. “RADIONL steunt mijn muziek al vanaf het begin. De afgelopen jaren zijn ze hard gegroeid en dat merk ik ook. Als mijn liedjes gedraaid worden krijg ik vaak een appje van familie dat ik weer op de radio te horen ben. Stiekem ben ik daar best trots op. Dat de luisteraars van RADIONL mijn liedje in 2019 zo vaak aangevraagd hebben laat wel zien dat Nederlandstalige muziek springlevend is!”

Hessel Wijkstra, presentator bij RADIONL, is ook niet verbaasd. “Het liedje is herkenbaar, vrolijk en heeft een hoog meezinggehalte. Dat ‘Huisje op wielen’ na 3 jaar nog steeds het meest aangevraagde liedje is verbaast mij dan ook helemaal niets. Nederlandstalige muziek is populairder dan ooit!”

De toenemende populariteit van Nederlandstalige muziek in 2019 is volgens RADIONL goed merkbaar. De gratis applicatie voor smartphones en tablets is in 2019 ruim 700.000 keer gedownload en dagelijks krijgt de zender meer dan tienduizend berichten van luisteraars.

Hollandse Nieuwe

Album van de Week