RADIONL | Nederlandstalige Radio

John Roord uit Oldenzaal leukste brandweerman: ‘Echt een verrassing!’

OLDENZAAL – John Roord uit Oldenzaal is uitgeroepen tot de leukste brandweerman van ons land. Zijn zwager Peter Ekelhof had hem via social media aangemeld voor een actie van RADIONL.

„Echt een verrassing”, reageert vrijwillig brandweerman John Roord. „Mijn zwager zei dat hij mij had aangemeld voor de wedstrijd, maar ik dacht ‘dat zal wel’. Ik geloofde het eigenlijk niet. Totdat ik vanmorgen gebeld werd door RADIONL. ik was een van de drie genomineerde kandidaten en zat live in de uitzending. ‘s Middags kwam er weer een telefoontje en bleek Oldenzaal de winnaar. Toevallig was ik net in de kazerne toen ik het hoorde. Geweldig!”

Live optreden

Vrijdag tussen 12.00 en 15.00 uur komt het duo de D!kdakkers van RADIONL op bezoek in de Oldenzaalse kazerne aan de Ossenmaatstraat om daar een liveoptreden te verzorgen. Dat gebeurt ook om de nieuwe D!kdakkerssingle ‘Ik ben een brandweerman Tá Tú Tá Tú!’ te promoten, die deze week uitkwam. Het feestduo uit Meppel brengt daarmee aan de vooravond van carnaval een ode aan de brandweer.

Carnaval

Dat past precies bij John Roord. „Als er iets te vieren valt of er komt een verkleedpartij aan te pas, dan sta ik meteen vooraan. Of het nu gaat om Sinterklaas, de kerstman of carnaval. Ja, carnaval vieren doe ik natuurlijk ook. Zo was ik in 2013 hoogheid bij de Oelewappers.”

Gezellige boel

John Roord heeft zin in de muzikale ode die hem vrijdag te wachten staat. „Vanaf 12.00 uur zendt RADIONL live uit vanuit onze kazerne. Het wordt hier een gezellige boel. Er komen veel collega’s, familie, vrienden en leden van de carnavalsvereniging. Maar het heeft voor mij ook nog een serieuze ondertoon: op deze manier kunnen wij extra aandacht vragen voor het werk van de brandweer. In Twente loopt momenteel een wervingsactie voor nieuwe vrijwilligers. Zo laten we weten dat werken bij de brandweer nuttig en leuk kan zijn.”

Hollandse Nieuwe