RADIONL

Steffany heeft de Hollandse Nieuwe

Elke week kiest RADIONL de Hollandse Nieuwe. Vanaf maandag 4 juli is dat ‘Alleen om van te dromen’, de nieuwe single van Steffany. Deze 32-jarige zangeres heeft in haar geboorteland Oostenrijk al een complete carrière achter de rug. Op haar twaalfde won ze de Grote Prijs van de Volksmuziek, toen nog onder de naam Sarah Stephanie. Daarna toerde ze jarenlang door de Duitstalige landen, onder anderen met sterren als Jan Smit. Drie jaar geleden kwam ze voor de liefde naar het Noord-Hollandse Schagen maar ook hier kruipt het artiestenbloed waar het niet gaan kan. Steffany heeft zich wel twee belangrijke doelen gesteld: ze wil muzikaal trouw blijven aan de schlagertraditie én zingen in het Nederlands, de taal van het land waar ze nu woont. Ze dook de studio in met topproducers Emile Hartkamp en Norus Padidar en dit fraaie liefdesliedje is het eerste resultaat.

Hollandse Nieuwe