RADIONL | Nederlandstalige Radio

Sander Kwarten & Elz Bakker hebben de Hollandse Nieuwe

Elke week kiest RADIONL de Hollandse Nieuwe. Vanaf maandag 18 januari is dat ‘Mijn hart huilt om jou’, het bijzondere duet van Sander Kwarten en Elz Bakker. In eerste instantie zou dit fraaie volkse nummer worden gezongen door Elz, maar componist Emile Hartkamp had ineens een lumineus idee. De gelauwerde songschrijver was net samen met Sander Kwarten diens muzikale toekomst aan het uitstippelen, en bedacht toen hoe mooi deze twee stemmen bij elkaar zouden passen. Hij bracht de zangeres uit Doetinchem en de zanger uit Breda bij elkaar en het resultaat kan met recht een schot in de roos genoemd worden. Het klinkt zelfs zo goed dat we misschien nog wel meer van dit gelegenheidsduo gaan horen!

Hollandse Nieuwe