RADIONL

Bryan Jongsma bezoekt RADIONL op woensdag 13 december

In een gesprek tussen Bryan Jongsma en Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties kwam natuurlijk ter sprake dat zijn naamsbekendheid vanwege het uitbrengen van z’n vorige single ‘Ik zie je weer in Spanje’ enorm is gegroeid. Daarvoor heeft Bryan in geheel Nederland een aantal radiostations bezocht of telefonisch een interview gegeven. Ronald gaf verder aan dat het moment om nog verder te groeien binnen handbereik ligt als hij zou gaan werken aan een eigen sound gepaard met een originele splinternieuwe single. Op die manier zou Bryan zich als feestzanger nog meer kunnen onderscheiden. Omdat dat voorstel bij Bryan in goede aarde viel nam hij wederom contact op met producer Laurens van Wessel. Samen met tekstschrijver Tommy Lips heeft hij voor Bryan de op maat gemaakte single ‘Smoorverliefd’ geproduceerd. Bryan mocht natuurlijk aangeven waarover hij wilde zingen en met zijn slogan samen is leuker dan alleen zijn de mannen aan het werk gegaan.

Bryan: ‘Het is altijd maar de vraag of het aanslaat bij het publiek. Dat heb je zelf niet in de hand, maar toch heb ik het gevoel dat ‘Smoorverliefd’ de potentie heeft om in de hitlijsten te komen. Alle ingrediënten die daarvoor nodig zijn, heeft Laurens van Wessel verwerkt in dit lied. Het is wel even heel iets anders dan mijn vorige piraten-plaatje. Het roer is dus om. Laurens heeft een super leuk feestelijk nummer gemaakt dat perfect bij mij past. Het is een echte kroegen kneiter en zeer geschikt om een polonaise op te lopen. Overigens ben ik nog steeds heel tevreden over de zanglessen die ik volg bij zangeres Marlane. Ik denk er nog lang niet aan om daarmee te stoppen. Elke keer als ik bij haar kom, leert ze me nieuwe technieken. In tegenstelling wat bijna niemand meer doet, heb ik een aantal fysieke exemplaren van ‘Smoorverliefd’ laten maken. Het is tastbaar en ik zie het nog steeds als een visitekaartje. Dat zoiets nog steeds gewaardeerd wordt heb ik gemerkt bij de clipopname. Samen met vrienden, kennissen en collega’s bezocht ik een plaatselijke kroeg. Na afloop kreeg iedereen als bedankje een cd-single. Dat het gezellig was, is te zien in de clip.’

Aankomende woensdag 13 december zal Bryan aanschuiven in het programma ‘Op Volle Kracht’ rond 14:00 uur.