RADIONL

Mick Harren bezoekt RADIONL op woensdag 7 februari

Volkszanger Mick Harren heeft misschien wel het mooiste geschenk gekregen dat hij zich mag wensen. Van niemand minder dan Joop Hazes, de oudste broer van André Hazes senior kreeg Mick een hele oude opname tape met 4 nooit uitgebrachte liedjes van de grootste volkszanger van Nederland. Er moest zelfs een stokoude bandrecorder aangeschaft worden om de liedjes te kunnen digitaliseren. Mick Harren is geen onbekende van de familie Hazes, want hij zong op menig feestje van de familie Hazes en ook samen met Nathalie, de eerste dochter van André Hazes en zijn eerste vrouw Annie. Zij is nu al jaren de vrouw van Joop, de oudste broer dus van André senior.

Maar Mick zong ook op de 16de verjaardag van Roxanne Hazes en zong hij ook het lied ‘My Way’ in combinatie met ‘Waarom’ als duet op de boot naar NewCastle met André Hazes junior, deze is nog te zien op YouTube. Tijdens één van de feestjes kwam Joop Hazes naar Mick toe en zei dat hij iets heel speciaals voor hem had en het hem gunde, omdat Joop groot fan is van Mick’s stemgeluid en de zanger en entertainer die Mick is. Joop wilde dat Mick er iets heel moois van ging maken en schonk hem de tape. Het bleef een tijd lang stil en alles lag lange tijd veilig in de kluis, totdat Joop Mick erop aansprak wanneer er nou eens iets met de liedjes ging gebeuren.

Inmiddels is hij de studio ingedoken en is de eerste single een feit met de titel “Goudgele Rakker”. Eén stokoud nooit uitgebracht lied van de meester zelf, in een nieuw jasje. De videoclip is ook een feit, opnames in de stamkroeg van André Hazes, namelijk Cafe Eddy Bar in Amsterdam in de Gerard Doustraat, vlakbij het ouderlijk huis van de broers Joop en André en familie Hazes. In de videoclip spelen onder andere Joop Hazes, Andy van der Meijde en model Kirsten Berghorst.