RADIONL

Jan Biggel is ‘Carnavalskneiter 2024’

Het nummer ‘Lege Pullen’ van Jan Biggel is door de kijkers en luisteraars van TV Oranje en RADIONL uitgeroepen tot ‘Carnavalskneiter 2024’. De winnaar van de jaarlijkse verkiezing werd vrijdagochtend 9 februari om 11.11 uur bekendgemaakt in de uitzending van RADIONL. De Brabantse stukadoor Jan Biggel scoorde eind 2021 uit het niets zijn eerste grote hit met het nummer ‘Ons moeder zeej nog’. De afgelopen jaren groeide hij uit tot een bekende feestzanger, die hij nu bekroond ziet met een tweede carnavalshit van formaat. Vorig jaar was Jan ook al de winnaar van de Carnavalskneiter!

Massaal gestemd voor ’11 van Oranje’
TV Oranje en RADIONL organiseerden weer gezamenlijk de verkiezing van de Carnavalskneiter. Iedereen was er blijkbaar weer helemaal aan toe, want elf dagen lang is via internet massaal gestemd op een lijst met meer dan 130 nieuwe Nederlandse carnavalsliedjes. De elf nummers die de meeste stemmen kregen, vormen de ‘11 van Oranje’. De nummer één daarvan wordt traditioneel uitgeroepen tot Carnavalskneiter. De eervolle nummer twee dit jaar werd ‘Tieft’s effe op (met dat pe-leurisjong)’ van Jopie Parlevliet.

 

De 11 van Oranje van 2024

 

1. Jan Biggel – Lege Pullen


2. Jopie Parlevliet – Tieft’s effe op (met dat pe-leurisjong)


3. CV De Weggooiers – Nog un likkie!


4. Veul Gère & Henny Huisman – Carnavallen! (met z’n allen)


5. Lamme Frans – De politie (Het is pas feest…)


6. Gebroeders Ko – Schijt aan de buren


7. Spik en Span – Vastenach


8. De Vier Viltjes – Spaar geen centen


9. Gebroeders Rossig – Vier dagen werken is genoeg


10. Jan Witlox – Wel beeld geen geluid


11. De Dorini’s – Bella