RADIONL

Sidney JR. bezoekt RADIONL op maandag 11 maart

De naam SIDNEY JR. klinkt bij de liefhebbers van het Nederlandstalige lied al heel vertrouwd in het gehoor. Dat komt natuurlijk door de gigantische hits die hij samen met z’n vader Sidney Bischoff lanceerde. Je hoeft alleen maar de woorden ‘Helemaal lijp met m’n shishapijp’ en ‘Dat is toch dik ouwe’ te roepen en de menigte zingt beide liedjes mee. Halverwege 2023 dook hij samen met Jan Booi de studio van producer Frank Verkooyen in om de splinternieuwe meezinger ‘In ieder stadje’ op te nemen. Dat bleek een schot in de roos te zijn. Vanwege de klik tussen SIDNEY JR. en Frank Verkooyen is besloten om vaker uitstapjes te maken naar volkse kant. De afgelopen jaren heeft SIDNEY JR. ook al een behoorlijke naamsbekendheid opgebouwd als rapper. Om zich te onderscheiden wil hij beide muziekstijlen blijven maken. Met nieuwe single ‘We gaan beginnen’ laat SIDNEY JR. horen dat hij echt van alle markten thuis is.

De originele versie van ‘We gaan beginnen’ kent vrijwel iedereen van DJ Cor die met zijn ‘He Ho Coolio’ ruim 20 jaar geleden losging bij tal van grote evenementen. De kans is bijzonder groot dat SIDNEY JR. met zijn bewerking, waarvan de opnames plaatsvonden bij The Boom! Music Studio, de komende maanden overal zal opduiken. Vooral de swingende klanken van diverse live percussie-instrumenten zorgen ervoor dat je blijft bewegen op deze ritmische plaat. Om alvast in de stemming te komen nodigt SYDNEY JR. je uit om de sprankelende videoclip te bekijken.