RADIONL

Leen Zijlmans bezoekt RADIONL op woensdag 26 juni

Op het allereerste album van Leen Zijlmans, getiteld ‘Ik Kan Niet Zeggen Wat Ik Voel’, staat de track ‘Zondagmiddag’. Dit lied is al meer dan 20 jaar enorm populair bij z’n fans. Waar Leen tegenwoordig ook optreedt, komt hij echt niet weg als hij dit nummer niet gezongen heeft. Leen besprak met producer Manfred Jongenelis, het plan om er een 2.0 versie van op te nemen waarbij het tempo iets moest worden verhoogd. Het klinkt nét iets vrolijker dan de originele versie die overigens ook al zorgt voor lange polonaises.

Leen heeft dit lied destijds zelf geschreven met het beeld in zijn gedachten dat hijzelf aan de kindermolen stond en de mensen over de kermis zag lopen. De terrasjes waren vol en overal speelden muzikanten een lied. Hij zag een kind met een ijsje en iemand anders had een grote teddybeer gewonnen. Al met al een prachtige tekst die in een aanstekelijke melodie is verweven waarvoor Dolf Schipper verantwoordelijk was.